cd-per-sucar-hi-pa

PER SUCAR-HI PA!

El CD PER SUCAR-HI PA és el resultat d’un projecte particular d’animació infantil per educar en els hàbits alimentaris.
Idea i Assessorament tècnic: Iolanda Roma.
Producció musical: Jordi Roma i Roger Canals (www.ciarogercanals.com).
Producció executiva de Serveis Educatius Eix, S.L. Enregistrat al 2006.

Viure intensament
Viure intensament
Bayon matinal
«Ventre en dejú, no escolta a ningú». L’esmorzar és importantíssim, imprescindible. Un esmorzar adequat ajuda a viure el dia amb intensitat, activa els sentits i estimula el bon humor, ajuda a posar ritme a la teva rutina… Així
doncs, ritme «calentet», àgil perquè sintonitzi aquest àpat matinal tant rellevant… «Panxa plena fa bullícia, panxa buida fa malícia»

Que bo!
Que bo!
Rumbem l’alimentació
«Rumbem i rumbegem» l’alimentació… Actualment hi ha una creixent preocupació sobre la mal nutrició i els mals hàbits alimentaris que neguiteja pares i educadors. «Menja bé, caga fort i no tinguis por a la mort». Però … què vol dir menjar bé? Si rumbegem l’alimentació fins al final de la cançó, a més de diversió hi trobaràs la llicó.

El mirall
El mirall
Balada aborelada
Actualment, hi ha una forta pressió de la societat que indueix els joves a estar prims i esvelts. Els mitjans de comunicació i els agent publicitaris venen la idea que estar prim va associat a la felicitat, a l’èxit laboral i en les relacions socials, i a una millor qualitat de vida. Aquest fet, porta, paradoxalment, algunes noies, i també nois, a iniciar dietes restrictives que poden derivar en un malson, no només per ells/es, sinó també per a les persones del seu entorn més pròxim.

Fruita
Fruita
TEMÀTICA: LES FRUITES
Samba fresca i natural
«No facis el préssec!»; menystenir un menjar tant diví és tenir un paladar poc fi! La fruita és un aliment tant idoni, oportú, esplèndit, exuberant, apte i summament saludable… Un tresor de la naturalesa que passa desapercebut.
«Si vols agafar gana, menja magrana»

Cap al mercat
Cap al mercat!
Corranda fresca
«Cada cosa al seu temps i les figues a l’agost»… Al mercat solen tenir productes de temporada i de comerç força local. És un lloc per conèixer nous productes, i sovint, la manera de cuinar-los; l’atenció personalitzada hi està garantida, fet que no sempre passa als grans supermercats, on sovint podem caure víctimes de les ofertes i d’unes etiquetes pintades d’un marketing que ens sedueix a la seva compra, però que ben poc entenem. Aquesta cançó la canten els dos personatges del mercat: el venedor i el comprador. I l’anomenem corranda perquè hi pots afegir els teus propis versets amb altres productes del mercat.

Sense pensar-ho
Sense pensar-ho
TEMÀTICA: VALORS A TAULA
Funki-rock
«Un aliment amb molta història»… Actualment comprem i mengem sense saber ben bé què. Consumir no és només satisfer una necessitat o un desig individual, encara que aquesta és la percepció que tenim habitualment; quan consumim estem col.laborant en tots els processos que fan possible aquell aliment: el productor, el distribuïdor, el venedor, el comprador… cadascú amb els seus principis ètics-econòmics-ambientals… Aquesta cançó canta aquesta cadena de relació, pensant en la part del valor emocional afegit que pot tenir un aliment en tots els seus processos.

Ofrena
«Ofrena»
Salsa i salero
«Hi ha tresors amagats, a dins dels plats….» Un plat cuinat pot amagar molt de «carinyo», molta tradició i molta història. La història de les civilitzacions, ho és també del mestissatge, de la barreja, de l’intercanvi. La cuina i el menjar poden crear punts de trobada entre persones d’aquí i d’allà, i conèixer a partir del plaer dels sentits, tresors amagats.

Fast food
Fast Food
Swing-drome d’aquest món modern
«Tranquil.litat i bons aliments, tenen sanes les dents». Aquest món és una olla de grills. Som al temps de l’estrès, on la societat premia al qui acaba primer, on cal estalviar i invertir bé el temps,… però això a la llarga (i no tant a la llarga) passa factura… «Hi ha estalvis que foraden les estovalles»… diuen.