Estàs veient: Bioalimals > Tallers d’alimentació > Els esmorzars saludables

   

Taller d'alimentació els esmorzars saludables

Els Esmorzars Saludables

Un bon esmorzar: sí o sí!
Encara gosen resistir?

Beneficio del taller Pel seu benestar;
el seu cos ho agrairà.
Beneficio del taller El seu pes regularà,
i si n’hi ha en excés, el baixarà.
Beneficio del taller El rendiment inteŀlectual
serà excepcional.
Beneficio del taller Amb l’estat d’ànim radiant d’optimisme,
descobriran el seu carisma.
Beneficio del taller Ep!! i l’entrepà d’embotit,
cada vegada més petit!

Dirigit a alumnes de cicle superior de primària, ESO i Batxillerat.

(temàtica adaptada a l’edat dels alumnes, vers el seu discurs, metodologia i material emprat)

Taller Els Esmorzars Saludales

El desdejuni que fem a casa, de bon matí, és l’àpat més important del dia, i al que menys atenció prestem, empesos per la pròpia dinàmica de les presses i/o la falta de gana en el nen. No obstant, esmorzar bé té molts avantatges a molts nivells!

Objectius:

MOTIVAR al nen a esmorzar; i no sols això, sinó també a ESMORZAR BÉ! tant a casa com al pati. En aquest segon esmorzar revisarem els entrepans d’embotit, i tot aquell ampli ventall de productes que tant agraden.

Desenvolupament:

1a part: breu introducció «teòrica», partint del què saben els alumnes, sobre els grups d’aliments, els seus nutrients i la seva funció en el cos, amb la Roda Alimentària. S’explica el conte «Els pescadors» (adaptació de la realitat sobre el descobriment de la vitamina C), per sensibilitzar vers el consum de fruites fresques en els esmorzars de casa.

2a part: omplim la Piràmide Alimentària amb aliments, a partir de vàries dinàmiques: escoltem la cançó “Cap al mercat”, amb la que descobrim algunes propietats d’alguns aliments. Acabem de construir entre tots la piràmide amb aliments susceptibles de ser consumits als esmorzars. La corregim i l’expliquem.

3a part: juguem al Joc de l’Oca de l’Alimentació, amb una fitxa de participant per parelles.

4a part: escoltem la cançó “Viure intensament”, amb la lletra escrita en paper i omplint espais en blanc. Observem quin és l’estat d’ànim del protagonista, i s’obra un debat sobre quins són els nostres esmorzars, comprenent la realitat quotidiana implícita, i buscant solucions per a millorar-los.

Materials que s’utilitzen:

Cançó: «Viure intensament», del CD Per Sucar-hi Pa!
Per sucar hi-pa!
Sinopsis:
Cançó Viure intensament«Ventre en dejú, no escolta a ningú». L’esmorzar és importantíssim, imprescindible. Un esmorzar adequat ajuda a viure el dia amb intensitat, activa els sentits i estimula el bon humor, ajuda a posar ritme a la teva rutina… Així doncs, ritme «calentet», àgil perquè sintonitzi aquest àpat matinal tant rellevant… «Panxa plena fa bullícia, panxa buida fa malícia»