Estàs veient: Bioalimals > Tallers d’alimentació > Equilibri alimentari, els bons hàbits

Equilibri Alimentari. Els Bons Hàbits
La Piràmide alimentària,
pot ser útil per a la cuina diària!

faran salut cada menjada!

i els seus secrets descobriran.

construiran àpats amb consciència.

l’equilibri alimentari serà el camí.
Dirigit a alumnes de la ESO i Batxillerat.
Una realitat constatada per nombroses enquestes és que els joves de la nostra societat s’alimenten de forma poc saludable, sent aquest la causa de múltiples problemes de salut, i trastorns més o menys passatgers en l’etapa adulta.



Objectius:
• Prendre consciència del paper rellevant que té l’alimentació en la salut.
• Despertar l’esperit crític front els missatges publicitaris d’aquells productes que tant freqüentment consumeixen (gominoles, xips, brioixeria, begudes cola,…).
• Conscienciar als joves que poden decidir què mengen en molts moments del dia; que no tot està ens mans dels pares/escola,…
• Fer-los veure que el gust i l’apetència pels aliments canvia amb el temps.
Desenvolupament:
1a part: Reconeixem la Dieta Mediterrània, amb un article del diari Avui, com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
2a part: Entre tots els alumnes construïm la Piràmide Alimentària amb aquells aliments propis de l’alimentació dels joves, i analitzem els possibles riscos per a la salut (augment de pes, colesterol, diabetis, restrenyiment,…).
3a part: Reemprenem la tasca, acabant d’omplir la piràmide amb tots aquells aliments propis de la Dieta Mediterrània (peix, cereals integrals, llegums, fruits secs,…) tot aprofitant difondre i apreciar una gran diversitat de fruites i verdures. Comparem i analitzem les dues imatges.
4a part: Escoltem la cançó “Què bo!”, a partir de la qual trobem aquells mals hàbits en els que ens identifiquem. Obrim un debat interactiu entre tots.
Materials que s’utilitzen:

Aquesta àrea es pot complementar amb:
Aliments a moderar el consum
Els Esmorzars Saludables
La Dieta Mediterrània