Educació alimentària
UNA BONA EDUCACIÓ REQUEREIX D’UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE I EQUILIBRADA; AMBDUES CREEN EL MILLOR PRESENT I EL MILLOR FUTUR PER ALS INFANTS I JOVES!
Les 9 Àrees d’Educació Alimentària de Bioalimals
Tallers que ensenyen de manera divertida a alumnes de primària, secundària i batxillerat a alimentar-se de manera equilibrada, saludable i conscient!
Tallers de 2 hores, combinables amb aquelles àrees sol·licitades pel centre educatiu:
ÀREA 1: LES FRUITES
Desperten els sentits: vista, tacte, gust i olfacte!
• Una fruita de bon matí
t’assegura un bon digerir.
• Salut, medi ambient i gust: com fer-ho?
Fruita ecològica, de temporada i km 0.
Dirigit a:
Alumnes de cicle mitjà de Primària.
Àrea 2: Les Verdures, Els Mercats
• «Veig verdura i m’agafa lletjura»
• Dos plats diaris són les dues racions,
i tot un munt de sensacions i reaccions.
• Les menjarem per dinar i per sopar,
tot educant el paladar.
• Amb paciència i constància,
sentirem benestar en abundància.
• Diversitat en la forma de ser cuinada,
millor ecològica i de temporada.
Dirigit a:
Alumnes de cicle mitjà de Primària.
Àrea 3: Els Esmorzars Saludables
• Un bon esmorzar és el nostre aliat de cada dia!
Regula el pes, millora la salut, més atenció i alegria.
• Que tenim mandra, poca gana i no hi ha temps?
Trobarem solucions a tots aquests elements!
Dirigit a:
Alumnes de cicle superior de primària, ESO i Batxillerat.
(temàtica adaptada a l’edat dels alumnes, vers el seu discurs, metodologia i material emprat).
Àrea 4: Equilibri Alimentari, Els Bons Hábits
• L’equilibri alimentari no són idees estrafalàries!
Són racions i recomanacions diàries,
• que cobreixen unes necessitats
per a totes les edats.
• Més que donar informació
es genera motivació.
• considerant l’aliment
com el millor aliat per al cos i la ment.
Dirigit a:
Alumnes de la ESO i Batxillerat.
Àrea 5: Els Aliments a Moderar el Consum
• Què vol dir moderar el consum d’un aliment?
Si en fem un hàbit hi ha el risc de trobar-nos malament.
• Deixar-lo de consumir
pot ser un repte molt d’agrair.
• Com és bo pel paladar
en les festes apareixerà.
• Si fem beguda energètica
tindrem una vida frenètica.
• Els aliments crítics analitzarem
i amb criteri escollirem
• aquella alternativa
pels diferents moments del dia.
Dirigit a:
Alumnes de la ESO i Batxillerat.
Àrea 6: Els Valors a Taula
• Que bonic sentir agraïment,
sigui quin sigui l’aliment.
• Tant si ens agrada com si no,
tot és font de nutrició.
• I sentir-se sostingut per la terra,
reconeixent la força de la Naturalesa.
• El respecte, el compartir i la paraula,
tres ingredients damunt la taula.
Dirigit a:
Alumnes de 1er i 2on ESO.
Àrea 7: Les Dietes d’Aprimament i Els Trastorns del Comportament Alimentari (TCA)
• Les dietes d’aprimament són un ganxo
per qui se sent malament,
• proteïnes a dojo i zero carbohidrats
composaran els plats.
• Molts nois i nòies plens de vida
troben el seu sentit en una mida,
• fruit d’un cos que muda,
cercant talles de tortura.
• On la comparació
esdevé obsessió,
• i cridant:«només llavors seré feliç!!»,
confosos i enganyats, buscant el paradís.
Dirigit a:
Alumnes de 3er i 4on ESO.
Àrea 8: La dieta mediterrània: cultura i tradició
• La Dieta Mediterrània no és cap novetat!
És un estil de vida per fomentar i preservar.
• Si la seguim pot ser un descobriment
de noves sensacions internament.
• Cultura i tradició
són símbols de germanor
• entre pobles que, en la llunyania,
ressonen en similar sintonia.
Dirigit a:
Alumnes de ESO i Batxillerat.
Àrea 9: El vegetarianisme-veganisme en els joves
• Una mirada vers l’animal, la salut i/o la consciència mediambiental
ens condueixen cap al vegetarianisme i el veganisme de forma natural.
• Sorgeix el dubte, la por i la confusió,
on sols té cabuda l’educació…
• … si es vol menjar sa i equilibrat
sense cap animal al plat.
Dirigit a:
Alumnes de ESO i Batxillerat.
Preus per taller a les Escoles
1 taller: 150€
2-3 tallers: 130€ / taller
4 ó més tallers: 110€ / taller
Preus per taller als Ajuntaments
145€ / taller.
* Els tallers són de 2 hores amb diferents àrees a escollir!