Aprendre a alimentar-te
Taller i xerrades d’alimentació per a pares i mares a les escoles
- Planificació de menús saludables a nivell familiar.
- El vincle alimentació- emocions.
- «Revaloritzem l’esmorzar»: elaboració i tast (opcional).
- L’alimentació adequada a l’esport.
- Els bons hàbits alimentaris en els més petits de la casa.
- Els límits dels adults.
- Els làctics: un grup alimentari en controvèrsia.
- Els aliments funcionals i el marketing dels productes.
- Les dietes d’aprimament en el nen.
- Les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries en els infants.
Conferències d’alimentació per a adults
Presento alguns exemples de conferències que vaig impartint des de fa 20 anys d’activitat
professional per a diferents entitats socials i educatives:
Conferències vers la salut:
- Els secrets de la Piràmide alimentària: planificació de menús saludables.
- Vincle entre alimentació i emocions o estat anímic: “diga’m com menges i et diré com et sents”.
- L’intestí: el 2on cervell que condiciona l’estat emocional.
- La Digestió: “el que ens nodreix no és el que mengem, sinó el que assimilem”.
- La Dieta Mediterrània: salut, cultura i tradició.
- Un criteri de salut: l’equilibri Àcid-Base.
- Els secrets de l’alimentació anticancerígena: efecte antioxidant de les vitamines.
- La flora intestinal i el seu paper protector i preventor de nombroses malalties.
- L’alimentació segons el grup sanguini
Conferències vers un aliment i els seus secrets:
- Les algues i el seu poder alcalinitzant.
- Els greixos i el seu efecte inflamatori.
- Els làctics: un grup d’aliments en controvèrsi.
- El cantó amarg del sucre.
- Els fermentats: aliments vius, font de vida.
- Les proteïnes vegetals: tofu, tempeh i seitan. I complements.
- Begudes fàcils i saludables: els sucs de fruita, d’hortalisses i els sucs verds
Conferències vers un trastorn o malaltia:
- L’estil de vida saludable que fa front a l’Osteoporosi.
- La fibra dietètica i els diferents tipus de Restrenyiment.
- Tractament del sobrepès i les dietes d’aprimament des de la visió oriental.
- La Diabetis i els hidrats de carboni.
- La nostra alimentació i els greixos en sang (colesterol i triglicèrids).
- Al.lèrgies i intoleràncies alimentàries.
Altres temes vinculats amb la nostra alimentació:
- El Marketing dels productes alimentaris.
- L’equilibri alimentari en el vegetarianisme i el veganisme.
- Què són els aliments funcionals? Aliments o medicaments? La visió “medicamentosa” de la nutrició.
- Fas esport? Quina seria la millor manera d’alimentar-te?
- L’alimentació en la muntanya i l’alpinisme.
- Els pre i probiòtics: els amics de la flora intestinal, els nostres amics!
Cursos i monogràfics
Presento alguns exemples de cursos i monogràfics de diferents durades que vaig impartint des de fa 20 anys d’activitat
professional per a diferents entitats socials i educatius:
Cursos de curta durada (2 a 4 sessions):
- Els dejunis i la descongestió hepàtica (2 s).
- El Veganisme i el Vegetarianisme (4 s).
- La gran diversitat de greixos alimentaris i els seus efectes (4 s).
Cursos de mitja durada (5 a 6 sessions):
- Alimentació anticancerígena i preventora de l’envelliment (5 s).
- La Dietètica Oriental i les 5 estacions (6 s).
- Els 5 elements de la Medicina Xina i els seus òrgans (6 s):
- introducció en el Yin i el Yang i els 5 elements orientals
- “a la tardor cal mimar el pulmó”
- “a l’hivern, el ronyó cuidarem”
- “a la primavera, el fetge ens espera”
- “a l’estiu, el cor ben viu”
- “a l’estiu tardà, l’estómac cal cuidar“
Cursos trimestrals (10-12 sessions):
- “Menjar bé per viure millor”
Cursos Monogràfics:
- MANIPULACIÓ D’ALIMENTS I SEGURETAT ALIMENTÀRIA.
- PER A EDUCADORS: MESTRES, MONITORS DE MENJADORS,…
“Com ensenyar a menjar saludablement als infants i joves?” - SEMINARI DE TALLERS D’ALIMENTACIÓ PER A FAMÍLIES DINS UN ESPAI LÚDIC-INFANTIL:
«L’alimentació com a diversió en família»