Descobreix els materials que s’utilitzen en les àrees d’Educació Alimentària de Bioalimals!
Recursos lúdico-pedagògics interactius
Partint de la Roda alimentària s’exposa la Piràmide Alimentària, en que la seva part de «Consum
Diari» conserva els mateixos colors que la Roda. La Piràmide Alimentària és una imatge que ens ajuda a comprendre l’equilibri alimentari al llarg de tot un dia, assegurant-nos tots els nutrients imprescindibles pel correcte funcionament del cos. La seva estructura piramidal facilita la posició dels grups d’aliments ubicats en diferents pisos de més o menys amplada, deduint-se quins aliments cal menjar més i quins menys. A més, ens indica les racions (vegades) que cal menjar-los.
Per últim, a dalt de tot apareixen els aliments a moderar el consum, dels quals es recomana no fer-ne un hàbit. L’objectiu de la Piràmide és ensenyar a la població a menjar correctament, per tal de prevenir malalties.
A la piràmide anterior se li enganxaran aquells aliments repartits als nens de la classe, amb una intenció concreta de parlar vers les gominoles, begudes ensucrades tipus cola, els sucs de fruita
tetrabrik, els snaks i la brioixeria, a part de l’equilibri en general.
A la piràmide anterior se li enganxaran aquells aliments repartits entre els joves de l’aula, donant opció a ampliar la visió vers altres possibles aliments a incloure en la seva dieta: la proteïna vegetal (tofu, tempeh i seitan), els làctics alternatius vegetals (begudes de soja i d’ametlles, iogurts de soja), fruita dessecada, els diferents olis (d’oliva i girasol), les llavors (de sèsam, carbassa, girasol), els alvocats, les algues (verdures del mar), els germinats, així com del cafè, la mel, la sal, els fregits, etc., no oblidant d’aclarir l’equilibri en general.

Joc de L’Oca de L’Alimentació

Fitxa del participant del Joc de l’Oca
El Joc de L’Oca de L’Alimentació és una adaptació del Joc de l’Oca convencional, amb alguns trets en particular: les caselles són aliments, gots d’aigua i estils de vida saludables i perjudicials. Es fan dos grups a la classe, i fem un recorregut pel taulell anotant les caselles a la fitxa de participant. Cada grup ha de dir alguna cosa de l’aliment on han caigut. Al final, cada grup fa un recompte de les seves caselles, tot analitzant què ha passat.
Recursos musicals
Les Cançons:

doncs, ritme «calentet», àgil perquè sintonitzi aquest àpat matinal tant rellevant… «Panxa plena fa bullícia, panxa buida fa malícia»



«Si vols agafar gana, menja magrana»




